ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Διά χειρός Τραμπ επιστροφή στον άνθρακα, άρση των περιβαλλοντικών περιορισμών

Διά χειρός Τραμπ επιστροφή στον άνθρακα, άρση των περιβαλλοντικών περιορισμών

O νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ υλοποίησε την προεκλογική του εξαγγελία για επιστροφή σε μια ενεργειακή πολιτική στηριγμένη στον άνθρακα σε αντίθεση με τις στοχεύσεις του προκατόχου του Μπάρακ Ομπάμα.

Μια σύντομη ανακοίνωσε που δημοσιεύτηκε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου τόνισε την επιθυμία της νέας κυβέρνησης να καταργήσει αυτούς που αποκαλεί ως «επαχθείς κανονισμούς για την ενεργειακή βιομηχανία μας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δεσμευτεί για την εξάλειψη των επιβλαβών και περιττών πολιτικών, όπως το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα και τα Ύδατα των ΗΠΑ. Η άρση αυτών των περιορισμών θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους Αμερικανούς εργαζομένους και θα αυξήσει τους μισθούς κατά περισσότερο από 30 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 7 χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση, υποστηρίζοντας επίσης ότι θα σταματήσει την «εξάρτηση της Αμερικής από το ξένο πετρέλαιο».

Το σχέδιο δεν αποτελεί έκπληξη αλλά η άμεση εμφάνισή του στον δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκου δείχνει ότι η αναίρεση των πολιτικών για το κλίμα και η υποστήριξη της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων θα αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιστορική συμφωνία του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, και για το αν θα προσπαθήσει ο Τραμπ να αποχωρήσει από το σώμα του ΟΗΕ για το κλίμα, ή να «ακυρώσει» τη δέσμευση των ΗΠΑ.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η άμεση ολική αφαίρεση της ενότητας «κλιματική αλλαγή» στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.


«Ο πρόεδρος Τραμπ θα αναδιοργανώσει την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας για την εκτέλεση της βασικής και απαραίτητης αποστολής της για την προστασία του αέρα και των υδάτων μας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.