ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Αν και ένας τέτοιος έλεγχος σας φανεί υπερβολικός σας τον παρουσιάζω περισσότερο για το εκπαιδευτικό κομμάτι του θερμογραφικού ελέγχου.

Η μεσαία ασφάλεια είναι αυτή που δίνει στο πλυντήριο. Είναι 10 Α με αγωγούς 1,5 mm2.Στα μπάνια, στην πρίζα που προβλέπεται να συνδεθεί το πλυντήριο, μπαίνει καλώδιο 2,5 mm2.



Δεδομένου όμως ότι τα σύγχρονα πλυντήρια έχουν χαμηλές απαιτήσεις ισχύος, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ενδεικτικά, το συγκεκριμένο πλυντήριο τραβάει μέγιστο ρεύμα 7 Ampere στον κύκλο στεγνώματος, και αυτό όχι συνεχόμενα. Επομένως είμαστε εντός ορίων.

Και εδώ κάνω ένα stress test χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό βραστήρα στην πρίζα που θα συνδεθεί το πλυντήριο, ώστε να επιβεβαιώσω ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
Ο βραστήρας που χρησιμοποίησα είναι ο Grudia WK 5040, ο οποίος έχει ισχύ 3 KW, δηλαδή το ρεύμα που καταναλώνει είναι 13 Ampere.


Η παρακάτω εικόνα πάρθηκε στην αυτόματη ασφάλεια αφού ο βραστήρας λειτουργούσε συνεχόμενα για αρκετά λεπτά, μέχρι που η θερμοκρασία του καλωδίου σταθεροποιήθηκε στους 32 βαθμούς περίπου και δεν ανέβαινε άλλο.


Το ότι έχει ζεσταθεί το καλώδιο περίπου 10 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι απολύτως φυσιολογικό.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην ζεσταίνονται οι επαφές. Αν υπήρχε κάπου κακή σύνδεση τότε η θερμοκρασία τοπικά στην επαφή θα ξεπερνούσε τους 50 βαθμούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εδώ, οπότε όλα καλά.
Με την ευκαιρία αποφάσισα να επιβεβαιώσω ότι και οι συνδέσεις από την πλευρά της πρίζας είναι εντάξει.
Αυτή είναι η πρίζα, την οποία έχω ανοίξει για να ελέγξω θερμοκρασίες:
Εδώ έχω συνδέσει την αμπεροτσιμπίδα για να μετρήσω το ρεύμα που καταναλώνει ο βραστήρας

Είναι 10,42 Ampere. Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται να μην πέφτει ο 10άρης μικροαυτόματος ενώ το ρεύμα είναι παραπάνω από τα 10 Ampere, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό μιας και λόγω των χαρακτηριστικών του θα πέσει με αυτά τα ampere σε περισσότερο από 1 ώρα.
Και εδώ η εικόνα της θερμοκάμερας. Ο βραστήρας φαίνεται ότι είναι γύρω στους 66 βαθμούς, ενώ και το καλώδιο έχει ανεβάσει θερμοκρασία γύρω στους 27.

Και εδώ ένα κοντινό της πρίζας. Η θερμοκρασία στις κλέμες δεν ξεπερνάει τους 30 βαθμούς:

Οπότε πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και μπορώ να χρησιμοποιώ άφοβα το πλυντήριο.


πηγή:http://fubar.gr/