ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια λόγω υψηλής παραγωγής αιολικής ενέργειας


Οι θυελλώδεις άνεμοι το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία οδήγησαν στη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, καθώς η παραγωγή αιολικής ενέργειας σημείωσε επίπεδα ρεκόρ, αναγκάζοντας τους παραγωγούς ενέργειας πρακτικά να πληρώσουν τους πελάτες τους.

Οι τιμές της ενέργειας διαμορφώθηκαν αρνητικές, καθώς η αιολική παραγωγή έφτασε τα 39.409 μεγαβάτ το Σάββατο, αριθμός που ισοδυναμεί με την παραγωγή περίπου 40 πυρηνικών αντιδραστήρων. Για να διατηρηθεί ισορροπημένη η σχέση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης του δικτύου, οι αρνητικές τιμές οδήγησαν τους παραγωγούς είτε να κλείσουν τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είτε να πληρώσουν τους καταναλωτές ώστε να χρησιμοποιήσουν το πλεονάζον ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο.
Στις 18 Μαρτίου, είχε σημειωθεί το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας της Γερμανίας, στα 38.370 μεγαβάτ.

Οι χερσαίες ανεμογεννήτριες αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τρίτο της εγκατεστημένης ισχύος της Γερμανίας στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 9% το 2017, όπως ανακοίνωσε η γερμανική βιομηχανική ομοσπονδία.

Η αιολική ενέργεια παρέχει σήμερα περίπου το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η τεχνολογία γίνεται φθηνότερη. Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτιες αιολικές μονάδες, που κάποτε ήταν από τις πιο ακριβές μορφές πράσινης ενέργειας, αναμένεται να μειωθεί κατά 71% τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μελέτη του Bloomberg.

πηγή:naftemporiki.gr