ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΙΤ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ

Διάλεξε τα δικά σου κατάλληλα υλικά για την κατασκευή ολοκληρωμένου πακέτου αυτόματου ποτίσματος για τις γλαστρες σου Βήμα-βήμα και υπολόγισε αυτόματα το κόστος αγοράς.


Βήμα 1-Ο Προγραμματιστής (απαραίτητο για να απαλαγούμε απο το χειρονακτικό άνοιγμα)

ρεύματος

μπαταρίας

Ο προγραμματιστής βρύσης θα ανοίγει και θα κλείνει αυτόματα το πότισμά μας.
Απλό στη χρήση του με αντοχή πίεσης 6 bar. Σε περίπτωση μεγαλύτερης πίεσης  ή καταπονήσεων συνιστάται  χρήση μειωτήρα νερού.
Υπάρχουν προγραμματιστές ρεύματος και μπαταρίας

Ο μειωτήρας νερού είναι ένα πλαστικό εξάρτημα που βιδώνει πάνω στο στόμιο της βρύσης με αποτέλεσμα να μειώνει τη στατική πίεση του νερού. Με αυτό τον τρόπο προστατεύει τα μετέπειτα εξαρτήματα (προγραμματιστής βρύσης, ηλεκτροβάνες μπαλκονιού κ.λ.π) από τις υψηλές πιέσεις και καταπονήσεις.ΤΙΜΗ 52.90€

Βήμα 2-Η διπλή βρύση (προεραιτικό)


Συνήθως επειδή τη βρύση εκτός από αυτόματο πότισμα θα την χρειαστούμε και για άλλους λόγους καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια διχάλα με 2 βάνες. Προτείνουμε για μεγαλύτερη σιγουριά να είναι μεταλλική  για να μην παρουσιάσει ξαφνικές διαρροές μελλοντικά.

ΤΙΜΗ 18.90€

Βήμα 3-Το λάστιχο ποτίσματος (απαραίτητο)

Επιλέξτε τι χρώμα θέλετε να έχει ο σωλήνας άρδευσης !!!!

Μαύρος σωλήνας άρδευσης Πολυαιθυλενίου LDPE  6bars διαμέτρου 16mm.
Μετά την προσθήκη στο πακέτο καθορίστε πόσα μέτρα θέλετε. Ο συγκεκριμένος σωλήνας  άρδευσης Φ16  θα περάσει διακριτικά δίπλα από τις γλάστρες. Μελετήστε τη διαδρομή του και υπολογίστε πόσα μέτρα θα χρειαστείτε.


ΤΙΜΗ 0.25€ ανά μέτρο

Λευκός σωλήνας άρδευσης Πολυαιθυλενίου LDPE  6bars διαμέτρου 16mm.
Μετά την προσθήκη στο πακέτο καθορίστε πόσα μέτρα θέλετε. Ο συγκεκριμένος σωλήνας  άρδευσης Φ16  θα περάσει διακριτικά δίπλα από τις γλάστρες. Μελετήστε τη διαδρομή του και υπολογίστε πόσα μέτρα θα χρειαστείτε.


ΤΙΜΗ 0.40€ ανά μέτρο

Καφέ σωλήνας άρδευσης Πολυαιθυλενίου LDPE  6bars διαμέτρου 16mm.
Μετά την προσθήκη στο πακέτο καθορίστε πόσα μέτρα θέλετε. Ο συγκεκριμένος σωλήνας  άρδευσης Φ16  θα περάσει διακριτικά δίπλα από τις γλάστρες. Μελετήστε τη διαδρομή του και υπολογίστε πόσα μέτρα θα χρειαστείτε.


ΤΙΜΗ 0.40€ ανά μέτρο

Βήμα 4-Τα υλικά συνδεσμολογίας Λάστιχου (απαραίτητα)

Ειδικός σύνδεσμος για να ενώσουμε το σωλήνα άρδευσης με τον προγραμματιστή μας (ρακορ 3/4 θηλυκό-lock Φ16).


ΤΙΜΗ 1.15€


Σύνδεσμος ταφ ασφαλείας (ακετάλης) για διακλαδώσεις στο σωλήνα άρδευσης(Φ16)
Ο συγκεκριμένος ασφαλείας θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας από σκληρό πλαστικό (ακετάλη) με αποτέλεσμα να μαγκώνει και να αγκυλώνει εσωτερικά και να συγκρατεί καλύτερα τις σωληνώσεις σε σχέση με τους συνδέσμους που είναι κατασκευασμένοι από φτηνό μαλακό πλαστικό (πολυαιθυλένιο) και έχουν τον κίνδυνο να αποσυνδεθούν και να προκαλέσουν διαρροή. Βεβαιωθείτε για το υλικό: το πλαστικό ακετάλη έχει σκληρή-κοκάλινη υφή και βουλιάζει στο νερό, ενώ το πολυαιθυλένιο είναι πιο ελαφρύ πλαστικό και επιπλέει. 

ΤΙΜΗ 0.60€


Σύνδεσμος γωνία ασφαλείας (ακετάλης) για γωνίες στο σωλήνα άρδευσης(Φ16)
Ο συγκεκριμένος ασφαλείας 
θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας από σκληρό πλαστικό (ακετάλη) με αποτέλεσμα να μαγκώνει και να αγκυλώνει εσωτερικά και να συγκρατεί καλύτερα τις σωληνώσεις σε σχέση με τους συνδέσμους που είναι κατασκευασμένοι από φτηνό μαλακό πλαστικό (πολυαιθυλένιο) και έχουν τον κίνδυνο να αποσυνδεθούν και να προκαλέσουν διαρροή.


ΤΙΜΗ 0.50€

Σύνδεσμος ασφαλείας (ακετάλης) για σύνδεση σωλήνων  άρδευσης(Φ16)
Ο συγκεκριμένος ασφαλείας 
θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας από σκληρό πλαστικό (ακετάλη) με αποτέλεσμα να μαγκώνει και να αγκυλώνει εσωτερικά και να συγκρατεί καλύτερα τις σωληνώσεις σε σχέση με τους συνδέσμους που είναι κατασκευασμένοι από φτηνό μαλακό πλαστικό (πολυαιθυλένιο) και έχουν τον κίνδυνο να αποσυνδεθούν και να προκαλέσουν διαρροή.


ΤΙΜΗ 0.40€

Διόφθαλμο που χρησιμοποιείται στο τέλος του σωλήνα άρδευσης για να τον κλείσει διπλώνοντας τον.


ΤΙΜΗ 0.10€


Βήμα 5-Τα Υλικά Στερέωσης Σωλήνα (προαιρετικά)

Ο σωλήνας άρδευσης μπορεί να περάσει δίπλα και πίσω από της γλάστρες τοποθετημένος στο πάτωμα. Μερικές φορές όμως τυχαίνει να θέλουμε να τον περάσουμε από πιο εμφανή σημεία και να είναι τοποθετημένος διακριτικά και στέρεα όπως σε τοίχους, κάγκελα, πρεβάζια κλπ. Τότε χρησιμοποιούμε βοηθητικά υλικά για να τον στερεώσουμε.

Ρόκες Φ16. Συγκρατούν το σωλήνα με ένα πλαστικό που καρφώνεται με ατσαλόπροκα. Μπορούν να καρφωθούν σε τοίχους με παχύ σοφά, τούβλο, ξύλινη επιφάνεια αλλά όχι σε σκληρό μπετό.


ΤΙΜΗ 0.08€ ανά τεμάχιο


Δεματικά. Συγκρατούν και δένουν τον σωλήνα σε κάγκελα ή σε ειδικές βάσης.


ΤΙΜΗ 0.08€ ανά τεμάχιο


Ειδικές αυτοκόλλητες βάσης. Είναι αυτοκόλλητες και μικροσκοπικές (πλάτους περίπου 2εκ.)και μπορούν να κολληθούν εύκολα σε λείες επιφάνειες όπως πλακάκια, μάρμαρα, τζάμια κλπ. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να βιδωθούν με βίδα σε τοίχους με σαγρέ επιφάνεια. Πάνω σε αυτές με τη βοήθεια δεματικών στερεώνουμε τους σωλήνες άρδευσης.


ΤΙΜΗ 0.20€ ανά τεμάχιο


Βήμα 6-Το Σωληνάκι και οι Σταλάκτες (απαραίτητα)

Σωληνάκι άρδευσης Φ6 το οποίο συνδέεται με το κεντρικό σωλήνα άρδευσης Φ16 και μεταφέρει το νερό στις γλάστρες μας. Υπολογίστε τα μέτρα ανάλογα με τον αριθμό των φυτών(0.5-1μέτρο ανά γλάστρα)


ΤΙΜΗ 0.18€ ανά μέτρο


Σταλάκτης χαμηλής παροχής 0-6 λίτρα ανά ώρα. Συνδέεται με το σωληνάκι Φ6 και στερεώνεται μέσα στο χώμα της γλάστρας χάρη στον ειδικό στύλο που έχει .Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο παροχής νερού σε κάθε γλάστρα. Ιδανικό για μικρές γλάστρες ή φυτά που θέλουν λίγο πότισμα. Επίσης ιδανικό όταν έχουμε μεγάλο αριθμό γλαστρών(πχ πάνω από 30)


ΤΙΜΗ 0.50€


Σταλάκτης μεγάλης παροχής 0-60 λίτρα ανά ώρα.Συνδέεται με το σωληνάκι Φ6 και στερεώνεται μέσα στο χώμα της γλάστρας χάρη στον ειδικό στύλο που έχει .Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο παροχής νερού σε κάθε γλάστρα. Ιδανικό για μεγάλες γλάστρες ή φυτά που θέλουν πολύ πότισμα. Επίσης ιδανικό όταν έχουμε μικρό αριθμό γλαστρών(πχ λιγότερες από 30)


ΤΙΜΗ 0.50€


Λήψη ασφαλείας. Χρησιμοποιείται για να ενώσουμε το σωληνάκι  Φ6 πάνω στη κεντρική σωλήνα άρδευσης Φ16. Πλεονέκτημα του σε σχέση με άλλες λήψεις είναι η πρακτικότητά της να <<κλιπάρει>> με ασφάλεια και γρήγορα χωρίς να <<στάζει>> πάνω στον κεντρικό σωλήνα Φ16  χωρίς να υπάρχει φόβος για μελλοντικές διαρροές. Τοποθετείται εύκολα με το χέρι χωρίς επιπλέον εργαλεία.

ΤΙΜΗ 0.28€
πηγή:texnagron.gr