ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μπαταρίες, γίγαντες




Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται στα ηλιακά πάρκα παραγωγής ενέργειας είναι η καμπύλη της "πάπιας".

Η καμπύλη αυτή αναφέρεται στο σχήμα που παίρνει το διάγραμμα παραγωγής ενέργειας από κάθε ηλιακό πάρκο αφού υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες που πάνε χαμένες και χαμηλές ποσότητες που δεν αρκούν το βράδυ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μέχρι τώρα να χρησιμοποιούνται άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας για να καλύψουν  αυτό το κενό τις βραδινές ώρες. Τέτοιες λύσεις (πιο κοινή λύση το φυσικό αέριο) από την φύση τους δημιουργούσαν άλλα πρακτικά προβλήματα δύσκολο να λυθούν. Επίσης υπάρχουν παραδείγματα από τέτοιες πρακτικές που οδήγησαν σε οικολογική καταστροφή.

Η καλύτερη εναλλακτική που είχαν οραματιστεί άνθρωποι του χώρου είναι τεράστιες μπαταρίες οι οποίες θα είναι σε θέση να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας από αυτή των πρωινών ωρών που πάει χαμένη και να καλύπτουν το κενό ενέργειας το βράδυ.

O Elon Musk είχε υποσχεθεί ότι τέτοιες μπαταρίες θα εγκατασταθούν στο νέο εργοστάσιό του στην Nevada και μέσα σε μόλις τρεις μήνες κράτησε την υπόσχεσή του. Η τεράστια έκταση που καλύπτουν αυτές οι 396 γιγάντιες αποθήκες ενέργειας δεσπόζει πλέον στο ηλιακό εργοστάσιο της Tesla.

Με δυνατότητα συνεχόμενης παροχής ενέργειας σε 15000 σπίτια για 4 ολόκληρες ώρες ο Musk «σκοτώνει την πάπια» και πείθει και τους πιο δύσπιστους στη βιομηχανία για το μέλλον της ηλιακής ενέργειας.



πηγή:4green.gr