ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Σύστημα επικοινωνίας Acti9 Smartlink από την Schneider Electric


Η Schneider Electric παρουσιάζει το Acti 9 Smartlink, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας που έχει τη δυνατότητα επιτήρησης συσκευών προστασίας και ελέγχου τύπου ράγας και παροχής πληροφοριών για την κατάστασή τους στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης (PLC, λογισμικό διαχείρισης, σύστημα επιτήρησης, κλπ.), μετάδοσης εντολών από το κεντρικό σύστημα στις συσκευές ελέγχου του πίνακα αλλά και μέτρησης και μετάδοσης των δεδομένων κατανάλωσης ισχύος της ηλεκτρικής εγκατάστασης στο κεντρικό σύστημα.
Η μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας σε επίπεδο κτιρίου, ορόφου, συγκεκριμένου χώρου ή και μεμονωμένου φορτίου είναι η αρχή για τη διαμόρφωση και την υλοποίηση μιας πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας και το Smartlink δίνει τη δυνατότητα συλλογής των δεδομένων όλων των μετρήσεων, κάνοντάς τα διαθέσιμα για το χρήστη, είτε μέσω του συστήματος διαχείρισης κτιρίου (BMS), είτε μέσω της ειδικής ιστοσελίδας. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης επιτήρησης και ελέγχου των συσκευών του πίνακα, καθώς ενημερώνει για κάθε αλλαγή ή δυσλειτουργία, ώστε ο χρήστης να επεμβαίνει με αντίστοιχες διορθωτικές ενέργειες μέσω διαδικτύου.
Οι ηλεκτρικοί πίνακες διανομής μιας εγκατάστασης αποτελούν σήμερα το κέντρο της διαχείρισης ενέργειας σε κτιριακές εφαρμογές. Το Acti9 Smartlink αναλαμβάνει να συλλέγει δεδομένα από τις συσκευές ράγας (διακόπτες διαρροής, ρελέ, μικροαυτόματους διακόπτες, μετρητές κατανάλωσης) και να τα μεταδίδει στο  κεντρικό σύστημα διαχείρισης του κτιρίου. Διαθέτει ενσωματωμένη σύνδεση Modbus με 11 κανάλια I/O, αλλά και web server ώστε όλες οι πληροφορίες που μεταφέρει να είναι προσβάσιμες μέσω Ίντερνετ.
Το Acti9 Smartlink τοποθετείται ανάμεσα στις ράγες του πίνακα και διασυνδέεται στις συσκευές προστασίας, ελέγχου και μέτρησης. Η απλότητα των συνδέσεων εγγυάται την εύκολη τοποθέτησή του και απροβλημάτιστη λειτουργία για πολλά χρόνια. Δεν απαιτεί ειδικές συνδέσεις ή ρυθμίσεις, καθώς έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τη λογική ‘plug & play’ και να αναγνωρίζει τις συσκευές που συνδέονται επάνω του αυτόματα και χωρίς καθυστέρηση.

Το Acti9 Smartlink είναι ένα έξυπνο και απλό στην εγκατάσταση σύστημα, το οποίο καταφέρνει να φέρει την ψηφιακή τεχνολογία μέχρι το τελικό επίπεδο της ηλεκτρικής διανομής, δίνοντας πρόσβαση στα δεδομένα και αναβαθμίζοντας τη διαχείριση ενέργειας, πληρώντας παράλληλα όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας.