ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Φωτοβολταικά κεραμίδια

Πέρα από την ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας, τα φωτοβολταϊκά το τελευταίο διάστημα εξελίσσουν και την εμφάνισή τους. Αντί να τοποθετηθούν πλαίσια πάνω από τα υπάρχοντα κεραμίδια της στέγης σας μπορούν να αντικατασταθούν από φωτοβολταϊκά με τη μορφή κεραμιδιού.

 

Η εγκατάστασή τους είναι μια πολύ απλή διαδικασία και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από μια εγκατάσταση απλών κεραμιδιών. Μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε στέγη συνδυάζοντας την παραγωγή ενέργειας με ένα πολύ ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα, που μπορεί να εφαρμοστεί σε παραδοσιακά κτίρια.


Ηλιακά Κεραμίδια SolTech


Soltech

Αντί των παραδοσιακών κεραμιδιών από σκυρόδεμα ή πηλό, χρησιμοποιούμε τα ειδικά κεραμίδια SolTech από γυαλί. Κάτω από τα γυάλινα κεραμίδια εγκαθίστανται οι ειδικά σχεδιασμένες μονάδες συλλεκτών με υγρό της SolTech που συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια. Οι μονάδες αλληλοσυνδέονται επάνω στην στέγη προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλιακού συλλέκτη. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια καταλήγει σε μια ειδική δεξαμενή αποθήκευσης, η οποία συνδέεται με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης του κτιρίου. Η ρύθμιση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πρώτα όλη την ενέργεια που παρέχεται από τον ήλιο. Εάν δεν επαρκεί για την κάλυψη των συνολικών αναγκών, το σύστημα κεντρικής θέρμανσης αντισταθμίζει τη διαφορά.

Το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα επί του παρόντος γνωστά συστήματα θέρμανσης, όπως η τηλεθέρμανση, η γεωθερμική θέρμανση, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, τα πέλλετ, το ξύλο, το πετρέλαιο ή ο ηλεκτρικός λέβητας.
Η μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής ενέργειας παράγεται φυσικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο ήλιος λάμπει περισσότερο. Τις όμορφες χειμωνιάτικες ημέρες, στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης, όταν οι ανάγκες μας σε ενέργεια είναι μεγαλύτερες, εξακολουθεί να παράγεται ωστόσο σημαντική ποσότητα ενέργειας. Ο λόγος είναι η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος σε συνδυασμό με μεγάλη επιφάνεια απορρόφησης, αφού ταυτόχρονα είναι και στέγη.

Τα γυάλινα κεραμίδια SolTech κατασκευάζονται από εξαιρετικά διαφανές γυαλί με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξείδιο του σιδήρου και έχουν διπλό κύρτωμα.
Ο σχεδιασμός τους επιτρέπει στα κεραμίδια SolTech να τοποθετούνται μαζί με διάφορα συμπληρωματικά προϊόντα, τα οποία προορίζονται για παραδοσιακά κεραμίδια από σκυρόδεμα, όπως ειδικούς συνδέσμους, προϊόντα στεγάνωσης, παρεμβύσματα κ.α.

Τα χαμηλά επίπεδα οξειδίου του σιδήρου δίνουν στα κεραμίδια ανοιχτή ασημένια ή γκρίζα απόχρωση. Ωστόσο, όταν εγκατασταθούν, η εμφάνισή τους επηρεάζεται από το χρώμα του υλικού που βρίσκεται κάτω από αυτά καθώς και του ουρανού. Η επιφάνεια των κεραμιδιών SolTech είναι λεία και αντίστοιχη εκείνης των υαλωμένων κεραμιδιών.

Φωτοβολταϊκά κεραμίδια ALEO SOLAR


Tα φωτοβολταϊκά πλαίσια ALEO SOLAR τοποθετούνται άψογα στη στέγη σας αντικαθιστώντας τα παλιά σας κεραμίδια. Η ηλιακή ενέργεια στεγάζει τα όνειρά σας. Έξυπνα και απλά.









Φωτοβολταικά κεραμίδια Tegosolar

Η τεχνολογία τριπλής σύνδεσης αμόρφου πυριτίου καθιστά το Tegosolar κατάλληλο για χρήση σε μεγάλο εύρος κλίσεων (από 5οέως 60ο), υπό διάφορες εκθέσεις σε φως και με ανοχή στη σκιά. Εγγυάται υψηλή απόδοση στο διάχυτο φως λόγω της υψηλής απορροφητικότητας του στο γαλάζιο τμήμα του ηλιακού φάσματος. Η παραγωγή ηλεκτρισμού υπό υψηλές θερμοκρασίες (εξαιρετική απόδοση έως και 80 οC) είναι κατά 20% μεγαλύτερη σε σχέση με κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου της ίδιας ισχύος. Το Tegosolar παράγει περισσότερες κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρισμού ανά βατ (Watt) εγκατεστημένης ισχύος σε σχέση με τις περισσότερες κυψέλες κρυσταλλικού πυριτίου.
Υψηλότερη απόδοση
Το μεγάλο σύνολο των πλεονεκτημάτων καθιστά το Tegosolar ένα μοναδικό προϊόν στον τομέα των φωτοβολταϊκών κεραμιδιών για στέγες και τοίχους, το οποίο εφασφαλίζει υψηλή ενεργειακή απόδοση και απρόσκοπτη λειτουργία για πολλά χρόνια.