ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Η ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ-ΟΙ ΠΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Δεν υπάρχει παγκόσμιο πρότυπο για την τάση και τη συχνότητα του εναλλασσόμενου ρεύματος της ηλεκτρικής ενέργειας σε ρεύμα . Αντ 'αυτού υπάρχουν δύο διαφορετικά πρότυπα εναλλασσόμενου ρεύματος ( AC), ένα που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο που αναπτύχθηκε στη Γερμανία .

Χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ένα από τα 15 διαφορετικά και μη συμβατά σχέδια ηλεκτρική πρίζα /βύσμα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε το βύσμα ή να πάρετε προσαρμογέα όταν παίρνετε μια συσκευή από τη μία χώρα στην άλλη .

Ένα από τα δύο παγκόσμια πρότυπα για το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι το 120 - volt , το ρεύμα 60 κύκλοι αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιείται στα περισσότερα κράτη από το δυτικό ημισφαίριο . Παρά το γεγονός ότι 120 βολτ είναι ονομαστική , η πραγματική παρεχόμενη τάση σε οποιαδήποτε χώρα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 127 βολτ . Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες , το πρότυπο 120/60 χρησιμοποιείται στον Καναδά , το Μεξικό , την Κεντρική Αμερική , τα περισσότερα από τα νησιά της Καραϊβικής , το βόρειο ήμισυ της Νότιας Αμερικής , τη Λιβερία , τη Σαουδική Αραβία , το Σουρινάμ , δύο Κορέες , την Ταϊβάν , τη Μικρονησία και το νότιο μισό της Ιαπωνίας . 
Το άλλο πρότυπο AC είναι το 230 - volt , το ρεύμα 50 κύκλοι που αναπτύχθηκε στη Γερμανία . Παρά το γεγονός ότι 230 βολτ είναι ονομαστική, κυμαίνεται μεταξύ 220 και 240 βολτ . Αυτό το πρότυπο 230/50 εφαρμόζεται σε όλη τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη , τη Ρωσία , την Αφρική και ολόκληρο το ανατολικό ημισφαίριο , εκτός από τη Λιβερία , την Ιαπωνία , και τις δύο Κορέες , η Μικρονησία και τη Μαδαγασκάρη . Δυτικά έθνη που χρησιμοποιούν αυτό το πρότυπο είναι η Ισλανδία , η Γροιλανδία , η Αργεντινή , η Χιλή και η Γαλλική Γουιάνα .
Κάποια κράτη δεν τηρούν κανένα από τα δύο πρότυπα. Χρησιμοποιούν 120 βολτ, αλλά σε 50 κύκλους ή 230 βολτ, αλλά σε 60 κύκλους.
Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για το πρότυπο 120 - volt θα καεί αν συνδεθεί απευθείας σε μια πρίζα 230 -volt .
Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για το πρότυπο 230 - volt θα τρέξει είτε με καθυστέρηση ή δεν λειτουργούν καθόλου στην τρέχουσα 120 - volt .
Κάποιες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τα δύο πρότυπα ισχύος , οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα προσαρμογέα βύσματος.
Οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές θα λειτουργήσουν και στις δύο συχνότητες 50 - ή 60 , αλλά τα ρολόγια και άλλες συσκευές χρονισμού για έναν τυπικό κύκλο AC δεν θα κρατήσουν τον ακριβή χρόνο , αν τρέξουν στο άλλο πρότυπο
Σε περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε σε άλλη χώρα θα χρειαστείτε μετατροπέα.
ΠΡΟΣΟΧΗ οι αντάπτορες που θα πάρετε να έχουν γείωση για την δική σας ασφάλεια όπως επίσης να διαθέτουν πιστοποίηση και καταχώρηση από το Υπουργείο Βιομηχανίας καθώς στην αγορά κυκλοφορούν επικίνδυνοι ακατάλληλοι αντάπτορες.
Προσοχή στην Αμερική (ΗΠΑ) χρησιμοποιούν άλλες τάσεις ρεύματος (110-120 βολτ) και υπάρχει περίπτωση ορισμένες συσκευές να μην δουλέψουν σωστά. Ωστόσο συσκευές χαμηλής τάσης όπως laptop, κινητά και tablet δεν θα έχουν πρόβλημα.

Για να αγοράσετε ταξιδιωτικό αντάπτορα μετατροπέα πρίζας για Αμερική (ΗΠΑ) ή για Ευρώπη – Ελλάδα από Αμερικάνικη πρίζα κάντε κλικ εδώ


πηγή:.http://www.worldstandards.eu/