ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

KLEEMANN -ελληνική εταιρεία με 10 θυγατρικές


Το 1965, ο Νίκος Κουκούντζος άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρία τοποθέτησης και συντήρησης ασανσέρ, χωρίς να υπολογίζει ότι θα αφοσιωθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο για μια ολόκληρη ζωή. Σύντομα κατάλαβε ότι τα ασανσέρ θα είχαν στην Ελλάδα πολύ μέλλον, αφού η ανοικοδόμηση στη χώρα μόλις ξεκινούσε. Και κάτι ακόμη: Η φύση της δουλειάς ήταν ένα επιπλέον κίνητρο. Τα άψυχα μέταλλα και μηχανήματα που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, καταλήγουν σε κάτι που κινείται, σε κάτι που, κατά κάποιο τρόπο, ζωντανεύει.

Ραγδαία εξέλιξη

Από εκεί και πέρα η εξέλιξη υπήρξε ραγδαία. 
Το 1970 ο Νίκος Κουκούντζος δημιούργησε την πρώτη τεχνική εταιρία εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρων. 
Το 1974 η εταιρεία επεκτάθηκε στην εμπορία ανελκυστήρων που προμηθευόταν από την Ευρώπη και απέκτησε –με έδρα τη Θεσσαλονίκη- πανελλαδικό δίκτυο. 
Το 1981 ο Κουκούντζος κατέληξε σε συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας με τη γερμανική Kleemann Hubtechink Gmbh, που δρστηριοποιείται στο χώρο των υδραυλικών συστημάτων από το 1857. 
Το 1983 ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου στο Κιλκίς, που άρχισε να λειτουργεί το 1985. Από τότε η ανάπτυξη συνεχίζεται, ενώ η δεύτερη γενιά, οι δύο γιοι του Ν. Κουκούντζου, βρίσκονται ήδη στην επιχείρηση.

Ο Νίκος Κουκούντζος θεωρεί την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών και του προσωπικού ως σημαντική δυσκολία για μια ελληνική επιχείρηση, ιδιαίτερα όταν αυτή βρίσκεται στην περιφέρεια. Όπως συνηθίζει να λέει η Kleemann εκπαιδεύει τους εργαζομένους, αλλά και τους πελάτες της στη δική της φιλοσοφία. Κι αυτό -αν μη τι άλλο- συνιστά αυτό που λέμε «γερά θεμέλια».

Από το 2010, όταν φάνηκε σε όλες του τις διαστάσεις το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Νίκος Κουκούντζος, ιδρυτής της βιομηχανίας κατασκευής ανελκυστήρων Kleemann Hellas, έβαλε έναν στόχο. Να αναπτύξει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξαγωγές.

Εκείνη τη χρονιά ο τζίρος του ομίλους ήταν περί τα 90 εκατ. ευρώ και το μερίδιο της εγχώριας αγοράς 45%. Σήμερα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική, καθώς ο στόχος του κ. Κουκούντζου έχει επιτευχθεί, κάτι που τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα για το μέλλον. Γι’ αυτό πρόσφατα έδωσε αυξήσεις στο προσωπικό της εταιρίας, περί τους 1100 εργαζομένους.

Το 2014 ο όμιλος της Kleemann, που έχει την έδρα του στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, πραγματοποίησε πωλήσεις 98 εκατ. ευρώ, το 89% των οποίων στο εξωτερικό με τα προϊόντα της να φτάνουν σε 102 χώρες. Η μεγαλύτερη αγορά της Kleemann είναι η Τουρκία με 17% των πωλήσεων, ενώ περίπου 35% των πωλήσεων αντιπροσωπεύουν ειδικά συστήματα ανελκυστήρων (αεροδρόμια κ.λπ.).

Προφίλ της Εταιρίας

Η KLEEMANN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων. Με έτος ίδρυσης το 1983 και έδρα το Κιλκίς, η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές και γραφεία πωλήσεων σε 15 γεωγραφικές περιοχές, καλύπτοντας 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η KLEEMANN κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία.  

Θυγατρικές Εταιρίες Ανελκυστήρων Ομίλου KLEEMANN:


Ο όμιλος KLEEMANN περιλαμβάνει τις εξής θυγατρικές εμπορικές και κατασκευαστικές εταιρίες ανελκυστήρων: 
·                                 KLEFER: Εταιρία κατασκευής αυτόματων θυρών ανελκυστήρων με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς
·                                 KLEEMANN ASANSOR: Δραστηριοποιείται στο εμπόριο ανελκυστήρων στην αγορά της Τουρκίας
·                                 KLEEMANN LIFTOVI: Εμπορική εταιρία ανελκυστήρων που δραστηριοποιείται στην αγορά της Σερβίας
·                                 KLEEMANN LIFT RO: Δραστηριοποιείται στο εμπόριο ανελκυστήρων στην αγορά της Ρουμανίας
·                                 KLEEMANN China: Παραγωγική μονάδα που ιδρύθηκε το 2011 προκειμένου να αναπτύξει δυναμικά τον όμιλο KLEEMANN και στην Κίνα.
·                                 KLEEMANN LIFTS UK: Eμπορικη εταιρία ανελκυστήρων που ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα το Oxfordshire της Αγγλίας.
·                                 KLEEMANN RUSSIA: Eμπορική εταιρία ανελκυστήρων που ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην αγορά της Ρωσίας.
·                                 KLEEMANN DIZALA D.o.o: Eμπορική εταιρία ανελκυστήρων που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στην αγορά της Κροατίας
·                                 KLEEMANN ELEVATORS AUSTRALIA Pty. LIMITED: Eμπορική εταιρία ανελκυστήρων η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της Αυστραλίας.
·                                 Germany KLEEMANN Aufzüge GmbH: Eμπορική εταιρία ανελκυστήρων που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στην αγορά της Γερμανίας.




Ιστορικό της εταιρίας Kleemann

πύργος δοκιμών KLEEMANN

·                                 1983. Σύμβαση αγοράς τεχνογνωσίας από την KLEEMANN HUBTECHNIC GmbH Γερμανίας και σύσταση της ελληνικής εταιρίας ασανσέρ Kleemann.
·                                 1985. Ολοκλήρωση παραγωγικών εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.
·                                 1986. Έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας.
·                                 1999. Εισαγωγή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Ίδρυση της KLEFER Α.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς σε συνεργασία με την ισπανική TECHNOLAMA-FERMATOR
·                                 2001. Ίδρυση της KLEEMANN Asansor σε συνεργασία με την AMETAL στην Τουρκία
·                                 2001. Έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας της νέας παραγωγικής μονάδας ηλεκτρονικών και αυτοματισμού στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.
·                                 2002. Έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας της νέας παραγωγικής μονάδας κατασκευής θαλάμων ασανσέρ και ανελκυστήρων, χωρίς μηχανοστάσιο, στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.
·                                 2004. Εγκαίνια του κέντρου διανομών στον Ασπρόπυργο Αττικής.
·                                 2005. Ίδρυση της KLEEMANN Liftovi στη Σερβία.
·                                 2006. Ίδρυση της KLEEMANN Lift Ro στη Ρουμανία.
·                                 2010: Ολοκλήρωση κατασκευής Πύργου Δοκιμών στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς (61m)
·                                 2011: Ίδρυση της KLEEMANN Lifts China
·                                 2011: Έναρξη δραστηριοτήτων της KLEEMANN Lifts UK στην Αγγλία 
·                                 2012: Ίδρυση της KLEEMANN Rus στη Ρωσία 
·                                 2015: Ίδρυση της KLEEMANN DIZALA D.o.o στην Κροατία  
·                                 2015: Εξαγορά του 80,09% της Εlevator Services Group (Vic) Pty Ltd στην Αυστραλία, η οποία μετονομάστηκε σε Kleemann Elevators Australia Pty Limited.
·                                 2015: Ιδρυση KLEEMANN Aufzüge GmbH στη Γερμανία

Εταιρικές Εγκαταστάσεις

 Η KLEEMANN καλύπτει μια συνολική έκταση 206.000 m2 περιλαμβάνοντας στεγασμένους χώρους επιφάνειας 81.140 m2

Ο Όμιλος διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, τη Σερβία και την Κίνα.

Με έδρα στην βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, όπου στεγάζονται και τα κεντρικά γραφεία της KLEEMANN οι εγκαταστάσεις γραφείων, παραγωγής και logistics καλύπτουν συνολική έκταση 63.258 m2, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της θυγατρικής KLEFER.

Η KLEEMANN Liftovi στο Βελιγράδι Σερβίας, καλύπτει συνολική επιφάνεια 10.000 m2 για την παραγωγή, τα logistics και τα κτίρια γραφείων.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σαγκάης ενισχύουν την ισχυρή παρουσία της εταιρείας στην Κίνα τοπική αγορά. Επιπλέον, επιτρέπουν στον Όμιλο να επεκταθεί και σε γειτονικές χώρες, όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Μπανγκλαντές, την Ταϊλάνδη, κλπ, KLEEMANN China έχει σήμερα παραγωγική ικανότητα 1.000 ανελκυστήρων και ειδικεύεται στους οικιακούς ανελκυστήρες .

Η KLEEMANN έχει παράλληλα δημιουργήσει γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, το Αζερμπαϊτζάν, και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Ελλάδα, η εταιρία διαθέτει εκθεσιακούς χώρους και αποθήκες που λειτουργούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Τουρκία, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην επένδυση δημιουργίας κέντρου Logistics επιφάνειας 7.000 μ2 στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων της στην περιοχή.


Προϊόντα


Η κύρια βιομηχανική δραστηριότητα της KLEEMANN είναι η παραγωγή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων. Αυτα αποτελούνται από τα εξής υποσυστήματα, όπως: 

·                                 Υδραυλικούς ανυψωτικούς μηχανισμούς
·                                 Έμβολο, Μονάδα Ισχύος, Εξαρτήματα Ανάρτησης (σασί)
·                                 Μηχανικούς ανυψωτικούς μηχανισμούς
·                                 Μηχανή, σασί, αντίβαρα
·                                 Θαλάμους
·                                 Ηλεκτρονικούς πίνακες KLEEMANN
·                                 Πόρτες KLEFER
·                                 Ανελκυστήρες ανύψωσης φορτίων Compact.
·                                 Οικιακούς προκατασκευασμένους ανελκυστήρες MaisonLIFT

Η γκάμα των προϊόντων αποτελείται επίσης και από τα είδη που εμπορεύεται η εταιρία και συμπληρώνουν το Πλήρες Πακέτο Ανελκυστήρα:
·                                 Αυτόματες πόρτες ανελκυστήρων KLEFER
·                                 Ηλεκτροκίνητες μηχανές
·                                 Οδηγούς
·                                 Συρματόσχοινα
·                                 Καλώδια
·                                 Επικαθίσεις
·                                 Κομβιοδόχους
·                                 Ειδικό υδραυλικό λάδι KLEEMANN

Έργα

Η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της KLEEMANN επιβεβαιώνεται από την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε αυτά οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές στο χώρο.

Μερικά χαρακτηριστικά έργα που έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία KLEEMANN είναι:

·                                 Το Αττικό Μετρό
·                                 Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
·                                 420 Ολυμπιακά έργα
·                                 Το Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο
·                                 Το Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη
·                                 Το αεροδρόμιο Μακεδονία
·                                 Η Τράπεζα της Ελλάδος
·                                 Ο Ιππόδρομος, κ.α.
...και μία πληθώρα έργων στην παγκόσμια αγορά, όπως:

·                                 Γραφεία Υπουργείου Εξωτερικών, Δουβλίνο (Ιρλανδία)
·                                 Εθνικό Αεροδρόμιο Κολωνίας (Γερμανία)
·                                 Art Museum, Ταλίν (Εσθονία)
·                                 Διεθνές Αεροδρόμιο, Ρίγα (Λετονία)
·                                 Megatrend University, Βελιγράδι, Σερβία
·                                 Hotel Townhouse 27, Βελιγράδι, Σερβία
·                                 JETLAND Shop Centre, UK
·                                 EGERTORGET Shopping Center, Νορβηγία
·                                 T4 Shopping Center, Ρωσία
·                                 CITYPARK Shopping Center, Αλβανία
·                                 HERNING CITY Shopping Center, Δανία
·                                 Public Funds Building, Σερβία
·                                 Lansdowne Road, Ιρλανδία
·                                 TEMPELHOFER HAFEN Shopping Center, Γερμανία
·                                 FERRARI - MASERATI Exhibition Center , Αυστραλία
·                                 COOK, Ιρλανδία κ.α.

Μπείτε στη σελίδα της http://www.kleemann.gr/