ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο ανοικτό αιολικό πάρκο του πλανήτη ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Το πρώτο ανοικτό αιολικό πάρκο του πλανήτη ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την Τετάρτη 18/10/2017 και βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανοικτά του Peterhead στο Aberdeenshire της Σκωτίας.


Η Hywind Scotland, όπως είναι γνωστό το έργο, αποτελείται από πέντε τεράστιες συνδεδεμένες ανεμογεννήτριες που επιπλέουν πάνω από βαθιά ωκεάνια ύδατα.
Κατασκευάστηκαν στη Νορβηγία και μεταφέρθηκαν σε όλη τη Βόρεια Θάλασσα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, πριν αγκυροβοληθούν στο Aberdeenshire.



Το αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει αρκετή ενέργεια για 20.000 νοικοκυριά σε πλήρη χωρητικότητα σύμφωνα με την Statoil, την νορβηγική κρατική εταιρεία ενέργειας που βρίσκεται πίσω από το έργο.


«Το Hywind μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νερά βάθους ως 800 μέτρων, επιτρέποντας έτσι την επέκταση σε περιοχές που μέχρι στιγμής ήταν απρόσιτες για την υπεράκτια αιολική ενέργεια», δήλωσε η Irene Rummelhoff, εκτελεστική αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού τομέα Νέων Ενεργειακών Λύσεων της Statoil. Το έργο, πρόσθεσε, θα ανοίξει το δρόμο για νέες ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά για την πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια.