ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Philips Hue review – Η έξυπνη λάμπα στα καλύτερά της


Οι έξυπνες λάμπες ή smart bulbs είναι  από τις πλέον απλές συσκευές σε εγκατάσταση και χρήση. Έτσι, όλο και περισσότερα σπίτια αρχίζουν να τις προτιμούν, παρά το σαφώς υψηλότερο κόστος τους σε σχέση με τις απλές λάμπες του εμπορίου. Το Philips Hue είναι από τα πρώτα μοντέλα έξυπνων λαμπτήρων που έγιναν ευρέως διαδεδομένα χάρη στις δυνατότητες αλλά και την ευκολία που παρέχουν στο χρήστη… πάμε να τις δούμε!

Τεχνικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενα


Το Philips Hue starter kit A19 που είχαμε στη διάθεσή μας αποτελείται από 3 έξυπνες λάμπες Α19 με βιδωτή βάση (10W), μέγιστη απόδοση φωτός 800 lumens (στα 4000K) και διάρκεια ζωής 25.000 ώρες. Οι λάμπες αυτές αποδίδουν σε θερμότητες φωτός από 2000 έως 6500K, κοινώς από αρκετά ζεστό χρώμα (κίτρινο) μέχρι λευκό του πάγου. Τέλος, μπορείτε μέσω του app να κάνετε dim, να χαμηλώσετε τη φωτεινότητά τους δηλαδή, έως και στο 5%.





Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και το hub της Philips, το οποίο συνδέεται στην πρίζα και με Ethernet καλώδιο (παρέχεται) στο aDSL router σας και μπορεί να ελέγξει έως 50 λάμπες Hue και έως 12 αξεσουάρ Hue (διακόπτες κ.λπ.), ενώ επικοινωνεί μαζί τους μέσω Wi-Fi (2.4GHz). Διαθέτει και ένα κεντρικό πλήκτρο που θα χρειαστεί 1 φορά μονάχα να πιέσετε, για να γίνει ο συγχρονισμός με το smartphone σας, αλλά και τρία LEDs που δείχνουν το αν είναι συνδεδεμένο (και που είναι το πρόβλημα, εάν δεν είναι). Το συνδέετε και το ξεχνάτε.

App και δυνατότητες



Κατεβάζοντας την εφαρμογή της Philips για Android και iOS, όπως θα δείτε και στο video, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά, επιλέγοντας από όλη τη χρωματική παλέττα, να κάνετε «group» κάποιες λάμπες (π.χ. στο ίδιο δωμάτιο ή στον ίδιο πολυέλαιο) ώστε να έχουν το ίδιο χρώμα, να χαμηλώσετε ή να δυναμώσετε το φως κατά βούληση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού πανεύκολα.


Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε από τα πολλά προκαθορισμένα «themes» με συνδυασμούς χρωμάτων ή να ορίσετε το δικό σας, ανάλογα για την κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, ισχυρό ζεστό φωςγια να διαβάσετε ένα βιβλίο ή απαλό μπλέ φωτισμόγια να χαλαρώσετε. Όλα εξαρτώνται από το γούστο σας αλλά και από το χρώμα των τοίχων σας, καθώς το αποτέλεσμα είναι πάντα διαφορετικό.


Μπορείτε επιπλέον να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των λαμπών σε προκαθορισμένες ώρες της ημέρας, ακόμα και σαν «ξυπνητήρι» αν θέλετε να ξυπνάτε φυσικά, με απαλό φωτισμό, ή για τα κατοικίδιά σας που αφήνετε το βράδυ στο σπίτι. Και με χρήσηGPS/Wi-Fi, μπορείτε να ορίσετε ένα εικονικό «εύρος» του σπιτιού σας, ώστε τα φώτα να ανάβουν αυτόματα μόλις πλησιάζετε σε αυτό και να σβήνουν όταν απομακρύνεστε, π.χ. όταν πάτε ή όταν γυρνάτε από τη δουλειά!

Εννοείται πως οι λάμπες δέχονται αναβάθμιση λογισμικού μέσω Wi-Fi και του app, ενώ μπορείτε να τις συνδυάσετε και με τα αξεσουάρ Hue, που περιλαμβάνουν Wi-Fi dimmers και διακόπτεςγια τους τοίχους, το τραπέζι, το κρεβάτι σας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν πολλά 3rd party apps εκτός από αυτό της Philips, που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες που δε θα βρείτε στο επίσημο app, όπως συγχρονισμό των λαμπών με πηγές ήχου ή εικόνας, ώστε το ρυθμό της μουσικής ή των ειδικών εφέ μιας ταινίες να ακολουθεί και ο φωτισμός σας!

Οι Philips Hue έχουν εγγύηση 2 έτη, το starter kit A19 κοστίζει 199 ευρώ και θα τις βρείτε στη γκάμα προϊόντων Smart Home της Vodafone.



πηγή:coolhome.gr