ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

Όταν βρεθούμε στη φύση ανάμεσα στα δένδρα, σε καταρράκτες, λίμνες και τρεχούμενα νερά, αισθανόμαστε μια φρεσκάδα στον αέρα που αναπνέουμε που δεν αισθανόμαστε στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας.
Η αίσθηση αυτή οφείλεται στην καθαρότητα του αέρα και στην πλήρη έλλειψη ρύπων, μικροβίων και αιωρουμένων σωματιδίων.  Η καθαρότητα του αέρα στη φύση οφείλεται στον ιονισμό των μορίων του αέρα.
Τι είναι τα ιόντα.
ιόντα ονομάζονται τα μόρια και σωματίδια που είναι φορτισμένα ηλεκτρικά (θετικά ή αρνητικά).  Η φόρτιση των μορίων οφείλεται στο πλεόνασμα ηλεκτρονίων (αρνητικά φορτισμένο σωματίδιο = αρνητικά ιόντα = ανιόντα) ή στην έλλειψη ηλεκτρονίων (θετικά φορτισμένα σωματίδια = θετικά ιόντα = κατιόντα).
Τα ιόντα διατηρούν τις βασικές ιδιότητες των μορίων από τα οποία προέκυψαν, συμπεριφέρονται όμως διαφορετικά λόγω του ηλεκτρικού τους φορτίου.
Καθαρισμός του αέρα με ιονιστή.
Στην φυσική τους κατάσταση, οι ρύποι (καπνός, σκόνη, μικρόβια κ.λ.π.) είναι φορτισμένα θετικά, άρα αποτελούν θετικά ιόντα.
Ο ιονιστής είναι μια ηλεκτρική συσκευή η οποία φορτίζει αρνητικά τα μόρια του αέρα, δημιουργεί δηλαδή αρνητικά ιόντα μορίων του αέρα.
Είναι γνωστό από την φυσική, ότι τα ετερώνυμα ηλεκτρικά φορτία έλκονται.  Συνεπώς τα αρνητικά φορτισμένα μόρια του αέρα έλκουν τα θετικά φορτισμένα σωματίδια των ρύπων, συνδέονται μαζί τους ηλεκτρικά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μεγαλύτερων στερεών σωματιδίων, που λόγω του αυξημένου τους βάρους δεν μπορούν πλέον να αιωρούνται στον αέρα, αλλά πέφτουν κάτω, από όπου μπορούν να απομακρυνθούν με τους συνήθεις τρόπους καθαρισμού.
Οφέλη από την χρήση του ιονιστή.
Ο ιονιστής καθαρίζει τον αέρα από όλα τα στερεά σωματίδια με τον τρόπο που εξηγήθηκε παραπάνω, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία ανθρώπων που υποφέρουν από άσθμα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες (οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα αιωρούμενα σωματίδια του αέρα).

Ιονιστής και κλιματιστικά.
Οι συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό των κλιματιστικών (αυξημένη υγρασία και συσσωρευμένοι ρύποι που επικάθονται σε διάφορα μέρη του κλιματιστικού – φίλτρα, στοιχείο, πτερύγια ανεμιστήρα κ.λ.π.) ευνοούν την ανάπτυξη μικρό-οργανισμών και μικροβίων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Η λειτουργία ιονισμού στα κλιματιστικά βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων στον αέρα χωρίς αυτοί να επικάθονται μέσα στα φίλτρα του κλιματιστικού.
Συμπεράσματα
Εκτός από τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης και την χαμηλότερη στάθμη θορύβου, μια από τις ουσιαστικότερες διαφορές ενός καλού κλιματιστικού σε σχέση με ένα φθηνό μοντέλο είναι η ποιότητα των φίλτρων του και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα του χώρου.
Ο αέρας που αναπνέουμε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο ανακυκλώνεται συνεχώς μέσω του ανεμιστήρα του κλιματιστικού και για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να είναι απαλλαγμένος από μικρόβια, βακτηρίδια και αλλεργιογόνα σωματίδια που διαφορετικά θα αναπνέαμε συνεχώς.
Ο ιονιστής εξουδετερώνει με φυσικό τρόπο τα σωματίδια αυτά και μας παρέχει αέρα υψηλής καθαρότητας που μας προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και μας απαλλάσει από τις ενοχλητικές επιπτώσεις του κακής ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να επενδύσουμε λίγα περισσότερα χρήματα για να αγοράσουμε κλιματιστικό με ιονιστή για να απολαμβάνουμε φρέσκο αέρα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας.

πηγή:airconditioninverter.gr

Dyson Pure Cool Link. Ο high-tech ιονιστής που έρχεται από το μέλλον!


Dyson Pure Cool Purifier 1

Η Dyson έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στις ηλεκτρικές συσκευές, αποτελώντας ένα από τα πιο ισχυρά brand στον συγκεκριμένο τομέα, συνδυάζοντας πάντοτε ξεχωριστή ποιότητα, ελκυστικό design και τρομερή αξιοπιστία. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τους Dyson Pure Cool Link, ενός φουτουριστικού ανεμιστήρα/ιονιστή ο οποίος αναλαμβάνει να καθαρίσει την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας.
Dyson Pure Cool Purifier 3
Ο εν λόγω ιονιστής αναλαμβάνει να «εξολοθρεύσει» όλες τις ρυπογόνες ουσίες, διοχετεύοντας παράλληλα μία φρέσκια αύρα καθαρού αέρα. Ο Dyson Pure Cool Link ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα προϊόντα της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς βασίζεται σε ένα εξελιγμένο 360° Glass HEPA φίλτρο, το οποίο «παγιδεύει» το 99.97% των βλαβερών μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων. Επιπλέον, η πρόταση της Dyson διαθέτει και μία σειρά από «smart» features που είναι βέβαιο ότι θα ξετρελάνουν τους fans των νέων τεχνολογιών, καθώς η συσκευή μπορεί να συνδεθεί μέσω ειδικής εφαρμογής με iOS και Android smartphones, δίνοντας περισσότερο έλεγχο, αλλά και μία σειρά από επιλογές, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ποιότητα της εξωτερικής και εσωτερικής ατμόσφαιρας. Επιπλέον, ο φουτουριστικός ιονιστής της Dyson διαθέτει auto mode, το οποίο θέτει σε λειτουργία τη συσκευή σε συγκεκριμένους χρόνους, ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα.
Dyson Pure Cool Purifier 2
Αν και η πρόταση της Dyson στοιχίζει κοντά στα 499$, ωστόσο είναι πολύ παραπάνω από το μέσο όρο, καθώς αν μη τι άλλο διαθέτει μία σειρά από unique χαρακτηριστικά που μοιάζουν λες και έχουν έρθει από το μέλλον…
δείτε το εδώ
πηγή:coolhome.gr