ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Αποτελέσματα αντικατάστασηs παλιών λαμπτήρων φθορισμού με led


Οι μαθητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων της 1ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προχώρησαν στην αλλαγή των παλιών λαμπτήρων φθορισμού με μαγνητικά ballast, με νέους λαμπτήρες led, στα φωτιστικά ενός από τα εργαστήριά μας.
Να σημειώσω ότι είναι οι πρώτοι λαμπτήρες led που μπαίνουν στο σχολείο μας εν έτει 2018!!!!!!!



Αρχικά έγινε αλλαγή της καλωδίωσης και καθαρισμός των προστατευτικών καλυμμάτων των φωτιστικών.



Στη συνέχεια έγινε αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων φθορισμού 18W και 58W με μαγνητικά ballast, με νέους λαμπτήρες led 9W και 24W, αντίστοιχα.



Τα αποτελέσματα ήταν.:

Εκτός του ότι ο φωτισμός του χώρου έγινε πιο ξεκούραστος με εξάλειψη του φαινομένου flickering, είχαμε και τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σε κάθε καμπίνα εργασίας με ένα φωτιστικό 2 λαμπτήρων, με τις παλιές λάμπες είχαμε κατανάλωση 2λαμπτήρες*18W=36W συν την κατανάλωση του ballast.
H φωτομέτρηση που έγινε με λουξόμετρο μας έδειξε 119 lux



Οι νέες λάμπες led έχουν κατανάλωση 2*9W=18W και η φωτομέτρηση που έγινε με το λουξόμετρο μας έδειξε 128lux



Στο χώρο διδασκαλίας του εργαστηρίου με φωτιστικά 2 λαμπτήρων, με τις παλιές λάμπες είχαμε κατανάλωση 2λαμπτήρες*58W=116W συν την κατανάλωση του ballast
Οι νέες λάμπες led έχουν κατανάλωση 2*24W=48W 
H φωτομέτρηση που έγινε με λουξόμετρο σε διάφορα, ίδια σημεία του εργαστηρίου και μας έδειξε τις παρακάτω τιμές:
Αριστερά είναι οι μετρήσεις με τις παλιές λάμπες και δεξιά είναι οι μετρήσεις με τις καινούργιες led λάμπες






Παρατηρούμε δηλαδή τεράστια μείωση της συνολικής κατανάλωσης και σημαντική αύξηση της φωτεινότητας του χώρου.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμά μας και μας πρόσφεραν για μια ακόμα φορά τα υλικά για την παραπάνω δράση μας και για τις ανάγκες του εργαστηρίου μας.

1)    Τον κύριο Κώστα Λαζάρου ο οποίος διαθέτει κατάστημα λαμπτήρων LED στην Αθήνα LEDCORE (Δαμασκηνού 95-Περιστέρι), είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για Ελλάδα-Κύπρο των προιόντων φωτισμού LED ORO, και συχνά πυκνά μας καλύπτει τις ανάγκες σε κάθε είδους λαμπτήρα. Επίσης είναι αυτός που μεσολάβησε για την δωρεάν παροχή των λαμπτήρων που αλλάξαμε, από την εταιρεία LED-POL
Η LED-POL είναι ο κορυφαίος Πολωνός παραγωγός του φωτισμού και αξεσουάρ LED. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 στο Bielsko-Biala. Μέσα σε μερικά χρόνια δραστηριότητας, η LED-POL έχει αυξηθεί από μια μικρή τοπική επιχείρηση σε μία εταιρεία που δραστηριοποιείται όχι μόνο σε όλη την Πολωνία, αλλά και πέρα ​​από τα σύνορά της. Η προσφορά των προϊόντων της είναι επίσης παρούσα στις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Από την αρχή της δραστηριότητάς της έχει επικεντρωθεί στην παροχή σύγχρονων λύσεων φωτισμού για επαγγελματικές εφαρμογές και την κοινή χρήση. 

2)    Τον κύριο Πέτρο Λαφαζανίδη-Διευθυντή πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα της εταιρείας Ελληνικά καλώδια- ο οποίος μας παρέχει κάθε χρόνο τις απαραίτητες ανάγκες μας σε καλώδια.