ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΟΗΦΟΡΟΙ ΑΓΩΓΟΙ


Ροηφόροι Αγωγοί Bus Bars-Bus Ducts

Ειδικά σχεδιασμένοι για να λύνουν προβλήματα διανομής ενέργειας σε κτίρια όπως :

Εμπορικά Κέντρα
Εργοστάσια
Eργαστήρια
Ουρανοξύστες
Κτίρια Γραφείων


Οι ροηφόροι αγωγοί, bus bars, bus ducts προσαρμόζονται εύκολα στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το σύστημα είναι αποκλειστικά modular καθιστώντας το απόλυτα ευέλικτο, καθώς τα τεμάχια του μπορούν να προστεθούν, αφαιρεθούν, αντικατασταθούν, ακόμη και να μεταφερθούν σε νέα τοποθεσία χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παροχή ενέργειας προσαρμόζεται απλά μεταφέροντας τα tap-off.



Οι Ροηφόροι αγωγοί παρέχουν...
... αναβαθμισμένες ηλεκτρικές και μηχανικές επιδόσεις και αποτελούν μία δελεαστική εναλλακτική για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καθώς παρουσιάζουν πολλαπλά οφέλη σε σχέση με τη συμβατική καλωδίωση.

Ειδικότερα, ο χρόνος εγκατάστασης ροηφόρων αγωγών αντιστοιχεί στο 1/3 αυτού που απαιτείται για μια εγκατάσταση με σχάρες και καλώδια προσφέροντας εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος κατά το στάδιο της τοποθέτησης.

Επίσης λόγω της κατασκευής τους αποτρέπουν σφάλματα κατά τη σύνδεση και ελαχιστοποιούν την επίδραση αυτεπαγωγής στα ηλεκτρικά κυκλώματα προσφέροντας ασφάλεια στην εγκατάσταση και χρήση, ενώ παρέχουν ποικιλία μεθόδων διασύνδεσης και ευελιξία καθώς τα κιβώτια των λήψεων μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμεί ο πελάτης.



Τα τυποποιημένα μεγέθη ροηφόρων αγωγών Χ.Τ. έχουν:

Ονομαστική τάση 690 V AC
Τάση μόνωσης 1000 V AC
Συχνότητα 50 - 60 Hz
Θερμοκρασία περιβάλλοντος - 20 oC έως + 50 oC
Βαθμός προστασίας ΙΡ 40 εώς ΙΡ 68





Υπάρχουν αρκετές εταιρείες πλέον, με Ροηφόρους αγωγούς (Bus bars/Bus ducts) για την μεταφορά και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος από 25 έως 6300Α, οι οποίοι κατασκευάζονται σύμφωνα με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO9001:2008 και τους πιο αυστηρούς Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς κανονισμούς προσφέροντας ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Οι Ροηφόροι αγωγοί μπορεί να είναι έχουν αγωγούς χαλκού ή αλουμινίου, βαθμό προστασίας έως IP68, υψηλά ρεύματα βραχυκύκλωσης και δυνατότητα κατασκευής ειδικών τεμαχίων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης.


Γενικά Χαρακτηριστικά

Ευκολία Σχεδιασμού στη φάση της μελέτης
Χρησιμοποιώντας ροηφόρους αγωγούς, bus bars, bus ducts στο στάδιο της μελέτης η διανομή ενέργειας μπορεί να αποδοθεί (engineering) σε πολύ πρώιμο στάδιο, ακόμη και πριν επιβεβαιωθούν τα τελικά φορτία.

Γρήγορη και Απλή Εγκατάσταση
Αποτελούνται αποκλειστικά από προκατασκευασμένα τυποποιημένα τεμάχια, έτοιμα προς εγκατάσταση. Δεν απαιτείται εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος για να εγκαταστήσει το σύστημα.


Αξιόπιστη μεταφορά Ενέργειας
Λόγω σχεδιασμού αυξάνει την ασφάλεια του προσωπικού.

Ευελιξία
Τα σημεία tap off σε τακτά διαστήματα καθιστά δυνατή την παροχή ενέργειας σε όλα τα σημεία μιας εγκατάστασης.
H παροχή ενέργειας προσαρμόζεται απλά μεταφέροντας το tap-off σε άλλο σημείο. Το busbar έρχεται σε τεμάχια, έτσι μπορούμε να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε, να αντικαταστήσουμε οποιοδήποτε τεμάχιο όποτε χρειαστεί, ή ακόμα και να μεταφέρουμε ολόκληρη την εγκατάσταση σε νέα τοποθεσία.


Διάρκεια Ζωής
Δεν χρειάζονται συντήρηση. Το κάθε τεμάχιο μπορεί να αντικατασταθεί με νέο.

Βιομηχανική Γραμμή
Δίνουν στον χώρο μια βιομηχανική όψη ιδανικοί σε εμφανή ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση.

Οικονομία
To κόστος εγκατάστασης μειώνεται δραματικά σε σχέση με μια συμβατική καλωδίωση, επειδή γλυτώνουμε σχάρες, καλώδια (δεν
υπάρχουν σε εγκατάσταση busbar), μεροκάματα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, καθώς και μικρότερους σε μέγεθος πίνακες.