ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Προστατέψτε το PC σας από μολυσμένα φλασάκια USB

Προστατέψτε το PC σας από μολυσμένα φλασάκια USB: 10 κορυφαία εργαλεία

Το να βάζεις στο USB φλασάκι σου σε οποιονδήποτε υπολογιστή - και, αντίστοιχα, να βάζεις στον υπολογιστή σου οποιοδήποτε φλασάκι USB - δεν είναι πλέον αθώο. Έχοντας ενδεχομένως ζηλέψει από τα αφροδίσια νοσήματα, υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία mallware που μπορούν να μολύνουν ένα φλασάκι και, στη συνέχεια, όποιον υπολογιστή συνδεθεί με αυτό. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε 10 κορυφαία προφυλακτικά προγράμματα, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.


The USB Program


Η κυριότερη μέθοδος με την οποία διαδίδονται οι ιοί μέσω USB είναι ένα κρυφό αρχείο autorun.inf, το οποίο τρέχει το εκτελέσιμο αρχείο του ιού μόλις συνδεθεί στον υπολογιστή.
Το The USB Program χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα. Έχοντάς το φορτωμένο στον υπολογιστή, ελέγχει κάθε φλασάκι που συνδέουμε, αν βρει αρχείο autorun.inf το μετονομάζει σε autorun.inf_ημερομηνία_ώρα και αλλάζει τα attributes του έτσι ώστε να μην είναι πλέον κρυφό στο σύστημα.

2.the-usb-program

Το The USB Program θα το βρείτε εδώ.

USB Guardian


Το USB guardian φρουρεί το σύστημά μας, ελέγχοντας τόσο για αρχεία autorun.inf όσο και για τα εκτελέσιμα αρχεία με τα οποία συνδέονται, έτσι ώστε να ξέρουμε ακριβώς ποιά είναι τα ύποπτα αρχεία στο φλασάκι μας. Πολύ βολικά, διαθέτει και την επιλογή Delete All, ώστε να καθαρίσουμε το φλασάκι με ένα κλικ

3.usb-guardian

Το USB Guardian θα το βρείτε εδώ.
 

Panda USB Vaccine


H Panda Security είναι γνωστή για τα προϊόντα antivirus που διαθέτει. Το εν λόγω προϊόν αναλαμβάνει να "εμβολιάσει" το σύστημά μας, ώστε να είναι ασφαλές από μόλυνση - ουσιαστικά απενεργοποιεί μέσα από τα Windows την επιλογή autorun για τα αφαιρούμενα αποθηκευτικά μέσα (CD/DVD, USB), διευκολύνοντας τους αρχάριους χρήστες που δεν γνωρίζουν από που να αλλάξουν χειροκίνητα αυτές τις επιλογές.

4.panda-usb-vaccine


Σε δεύτερο επίπεδο, μπορεί να "εμβολιάσει" και το φλασάκι USB, μπλοκάρωντας οριστικά το κακόβουλο αρχείο autorun.inf, έτσι ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί, να δημιουργηθεί, να σβηστεί ή να αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι, αν κάποιος ιός πάει να δημιουργήσει το δικό του, θα φάει πόρτα.
Το Panda USB Vaccine θα το βρείτε εδώ.
 

Bitdefender USB Immunizer


Άλλος ένας μεγάλος παίχτης στο χώρο των antivirus, η Bitdefender, παρουσιάζει τη δική της λύση για το ανοσοποιητικό σύστημα των αφαιρούμενων μέσων μας. Τα φλασάκια USB ή οι κάρτες SD που θα περάσουν από τη διαδικασία Immunize του προγράμματος πλέον δεν θα μπορούν να δεχτούν αρχείο autorun.inf, ακόμα και αν συνδεθούν σε μολυσμένο υπολογιστή.

5.usb-immunizer

Το Bitdefender USB Immunizer θα το βρείτε εδώ.
 
Autorun Virus Remover
 
 Το Autorun Virus Remover, εκτός από το φλασάκι, μπορεί να ελέγξει και το σύστημα (την λειτουργική μνήμη και τους σκληρούς δίσκους) για τους ιούς τύπου autorun που συνδέονται με τα μολυσμένα USB.

6.autorun-virus-remover

Το Autorun Virus Remover θα το βρείτε εδώ.

Autorun Protector


Το Autorun Protector αναλαμβάνει να απενεργοποιήσει την κατάσταση Autorun στον υπολογιστή μας και να καθαρίσει την καταχώρηση MountPoints2 στη Registry των Windows, που συνδέεται άμεσα με τους ιούς των USB. Όσον αφορά το φλασάκι, μπορεί να το αναλύσει, να το καθαρίσει και να δημιουργήσει custom προστατευμένο autorun.inf, για προστασία διαρκείας.

7.autorun-protector

Το Autorun Protector θα το βρείτε εδώ.

Ninja Pendisk


To Ninja Pendisk παραμονεύει αθόρυβα στο σύστημά μας, μέχρι ένα φλασάκι USB να συνδεθεί. Στη συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο, το εξετάζει για ύποπτα αρχεία όπως το autorun.inf και το cftmon.exe - και φροντίζει να μην αφήσει ίχνη τους...

8.ninja_pendisk

To Ninja Pendisk θα το βρείτε εδώ.

USB Disk Security


Το USB Disk Security είναι ένα πρόγραμμα με σαφώς πιο αυξημένες δυνατότητες από το μέσο όρο της κατηγορίας του. Εκτός από το να προστατεύει τον υπολογιστή με το USB Shield και να ελέγχει τα φλασάκια USB, η πλήρης έκδοσή του διαθέτει την επιλογή Data Loss Prevention, που κρυπτογραφεί τα δεδομένα στο φλασάκι, έτσι ώστε να είναι ασφαλή σε περίπτωση που το χάσουμε ή μας το κλέψουν.

9.usb-disk-security

Το USB Disk Security θα το βρείτε εδώ.

McAfee VirusScan USB


Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, το McAfee VirusScan USB δεν περιορίζεται στο να ελέγξει τα USB μας για τους τυπικούς τρόπους μετάδοσης ιών, αλλά ενημερώνεται καθημερινά με antivirus updates προκειμένου να μας προστατέψει από μελλοντικές μεθόδους μετάδοσης malware μέσω USB.

10.mcafee-virusscan-usb

To McAfee VirusScan USB θα το βρείτε εδώ.

USB Threat Defender


Η ArzooSoft Solutions είναι μια παράξενη εταιρεία. Από τη μία, το επίσημο site τους http://www.arzoosoft.com/ δεν λειτουργεί, και το πρόγραμμά τους είναι διαθέσιμο μόνο μέσω τρίτων sites.
Ταυτόχρονα, όμως, το USB Threat Defender μοιάζει να παίρνει την ασφάλεια του USB μας πιο σοβαρά από οποιοδήποτε άλλο από τα προγράμματα που παρουσιάσαμε στο σημερινό μας αφιέρωμα.

11.usb-threat-defender

Σύμφωνα με την πάνω δεξιά γωνία του interface, to USB Threat Defender μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη προστασία από malware σε κάθε είδος αφαιρούμενο μέσο.
Το περίπλοκο Interface του ίσως να είναι λίγο τρομακτικό για τον αρχάριο χρήστη, εκ πρώτης όψεως, παρέχει πάντως άφθονες δυνατότητες, τόσο όσον αφορά τον έλεγχο για ιούς όσο και τον καθαρισμό του συστήματος, σε περίπτωση που επέλθει το μοιραίο.
To USB Threat Defender θα το βρείτε εδώ.

Συμπέρασμα


Όσο καθαρός και αν φαίνεται ένας υπολογιστής, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με την πρώτη ματιά αν έχει κάποιον ιό που μπορεί να μολύνει το φλασάκι σου. Γι' αυτό, την υπογραφή σου και το USB σου να προσέχεις που τα βάζεις.πηγή:pcstep.gr