ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας στη Βιομηχανία


Η τεχνολογία του Augmented Reality (Επαυξημένη Πραγματικότητα) αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς του Industry 4.0. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε πολλά διαφορετικά πεδία όπως Ξενοδοχειακές μονάδες, Βιομηχανίες, Πολυκαταστήματα κ.α. Στην βιομηχανία το AR έχει παρουσιασθεί ως ένα πανίσχυρο εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας της βιομηχανίας.

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια παραλλαγή της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality). Εικονικά αντικείμενα, τοποθετούνται στο πραγματικό περιβάλλον και εναρμονίζονται με τον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Από τη μία πλευρά, η τεχνολογία VR δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον που παρουσιάζεται στις αισθήσεις μας με τέτοιο τρόπο που το βιώνουμε σαν να ήμασταν πραγματικά εκεί. Αντίθετα, το AR ενσωματώνει εικονικά αντικείμενα στο πραγματικό κάδρο.

Πολλές εταιρίες αναπτύσσουν τεχνολογία Software και Hardware σχετικές με την Επαυξημένη Πραγματικότητα. Εταιρίες όπως οι Google, Microsoft, Amazon, Apple επιδίδονται με τα αντίστοιχα τμήματα R&D τους στην ανάπτυξη παρόμοιων τεχνολογιών κυρίως για εφαρμογές εμπορικού χαρακτήρα. Σήμερα, στην διεθνή βιομηχανία, λύσεις παρέχουν η Schneider Electric και η Phoenix Contact.

 Η Schneider χρησιμοποιεί ως μέσο την κάμερα των έξυπνων συσκευών με την πρωτοποριακή εφαρμογή της EcoStruxure Augmented Οperator Αdvisor. Η Phoenix έχει αναπτύξει μια συσκευή αντίστοιχη με τα Google Glasses, καθώς επίσης και την δική της εφαρμογή που λειτουργεί μέσω έξυπνων συσκευών.
Τα πλεονέκτημα στην βιομηχανία είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται. Συνδυάζοντας το Augmented Reality με ένα καλά εκπαιδευμένο τεχνικό τμήμα μπορείτε να:

·         Μειώσετε το χρόνο διακοπής λειτουργίας της μηχανής
·         Ενημερωθείτε για τις συνθήκες λειτουργίας της μηχανής (ταχύτητα, συνταγή, τελευταία συντήρηση κ.α.)
·         Πληροφορηθείτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός του πίνακα χωρίς να ανοίξετε τις πόρτες αυτού
·         Επιταχύνετε την διαδικασία συντήρησης
·         Μειώστε τα ανθρώπινα σφάλματα – Δημιουργούμε γραφικά περιβάλλοντα, για την επίλυση των βλαβών έτσι ώστε να επιδιορθώσει την βλάβη ο χειριστής της μηχανής.
·         Μειώστε τα εργατικά ατυχήματα

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των 40 ετών λειτουργίας, τους διαφορετικούς τομείς δράσης, την συνεχή υποστήριξη της Schneider Electric και την τεχνογνωσία που δίνει το Schneider Electric Automation Club μπορούμε να εισάγουμε λύσεις Augmented Reality σε κάθε βιομηχανία.



πηγή:controls.gr