ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι εγκαταστάτες ασανσέρ προειδοποιούν με αφορμή τον θάνατο της 20χρονης



Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς όλους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων με αφορμή την τραγική απώλεια της 20χρονης σπουδάστριας σε ανελκυστήρα στο ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν στον Σταυρό Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Με αφορμή το νέο δυσάρεστο γεγονός με την απώλεια της ζωής της 20χρονης σπουδάστριας σε ανελκυστήρα (κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες) εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείου της.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων για ακόμα μια φορά είμαστε αναστατωμένοι με το δυσάρεστο αποτέλεσμα του γεγονότος διότι επανειλημμένα έχουμε τονίσει και επιμένουμε  ότι ο ανελκυστήρας είναι ένα κάθετο μέσο μεταφοράς ΠΡΟΣΩΠΩΝ και όχι φορτίων.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα λειτουργούν στη χώρα μας κατά προσέγγιση 700.000 με 750.000 ανελκυστήρες εκ των οποίων μόνο  οι 130.000  ανελκυστήρες  είναι αναβαθμισμένοι στις ασφαλιστικές διατάξεις, συνεπώς πιστοποιημένοι και καταχωρημένοι κατά την  αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης

Συνιστούμε στους Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ότι είναι υποχρεωμένοι από την ισχύουσα Κ.Υ.Α. 2604 / 2008 να αναβαθμίσουν τις ασφαλιστικές διατάξεις του ανελκυστήρα τους σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο Ε.Ν. 81. 80, Ε.Ν. 81.1., Ε.Ν.81.2 και την Ε.Ο. 2014 / 33, σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με τον υπεύθυνο κατά το νόμο συντηρητή τους .

Να αναθέτουν τη συντήρηση και αναβάθμιση των ανελκυστήρων σε Επαγγελματία, Αδειούχο Συντηρητή, εφοδιασμένος με την Άδεια Κινητού Συνεργείου σε ΙΣΧΥ την οποία επιβάλλεται να την επιδεικνύει .

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 22-12-2012. Συνεπώς πέραν των προστίμων από μια απλή καταγγελία, υπάρχει και η ποινική και αστική ευθύνη  σε περίπτωση ατυχήματος – δυστυχήματος .

Οι μη αναβαθμισμένοι ανελκυστήρες ελλοχεύουν πολλαπλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η μεταφορά οποιουδήποτε φορτίου, διότι μόνο δυστύχημα μπορεί να προκληθεί. Στα κτήρια κατοικιών οι ανελκυστήρες είναι προδιαγραφών μεταφοράς ατόμων και μόνο και όχι φορτίων."
Πηγή:economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: