ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

1. ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ


2. ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


3. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


4. ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΩ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ


5. ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


6. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Οι Επαγωγικές εστίες θερμαίνουν ένα μαγειρικό σκεύος με ηλεκτρική επαγωγή, αντί της θερμικής αγωγιμότητας που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρικές εστίες και για το μαγείρεμα σε φωτιά
 Για σχεδόν όλα τα μοντέλα των επαγωγικών εστιών, το μαγειρικό σκεύος πρέπει να είναι κατασκευασμένο ή να περιέχει σημαντικές ποσότητες από ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο, όπως χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
Σε μία κουζίνα επαγωγής, κάτω από το δοχείο μαγειρέματος βρίσκεται ένα πηνίο από σύρμα χαλκού, μέσα από το πηνίο διέρχεται εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα.
Το προκύπτον ταλαντούμενο μαγνητικό πεδίο επάγει μια μαγνητική ροή, το σιδηρούχο σκεύος δρα όπως η δευτερεύουσα περιέλιξη ενός μετασχηματιστή.
 Ο στροβιλισμός του ρεύματος που διαρρέει την αντίσταση του μαγειρικού σκεύους, το θερμαίνει.
Το μαγείρεμα σε επαγωγική εστία παρέχει ταχύτερη θέρμανση, βελτιωμένη θερμική απόδοση και πιο ελεγχόμενη θέρμανση σε σχέση με το μαγείρεμα με θερμική αγωγιμότητα.
Παρέχει επίσης ακριβή έλεγχο της θερμότητας, παρόμοιο με αυτόν μιας εστίας φυσικού αερίου. Ένα στοιχείο επαγωγής έχει απόδοση θέρμανσης συγκρίσιμη με έναν καυστήρα αερίου, αλλά είναι πολύ πιο αποδοτικό από ενεργειακή άποψη.
Η επιφάνεια μαγειρέματος θερμαίνεται μόνο κάτω από το σκεύος και έτσι δεν φτάνει σε επικίνδυνα υψηλή θερμοκρασία.
 Το σύστημα ελέγχου διακόπτει τη λειτουργία του στοιχείου αν δεν υπάρχει δοχείο επάνω από τη θέση μαγειρέματος ή αν το δοχείο δεν είναι αρκετά μεγάλο.
Οι επαγωγικές εστίες καθαρίζονται εύκολα, επειδή η επιφάνεια μαγειρέματος είναι επίπεδη και λεία και δεν ζεσταίνεται αρκετά για να καούν τρόφιμα πάνω σε αυτή.
Η μονάδα μπορεί να ανιχνεύσει αν υπάρχουν μαγειρικά σκεύη επάνω στην εστία, μέσω της παρακολούθησης της ισχύος που παρέχεται. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρατήσει ένα δοχείο μόλις σιγοβράζει, ή να σβήσει αυτόματα ένα μάτι όταν αποσυρθεί το μαγειρικό σκεύος.