Όχι δεν είναι η ιδέα σας, ούτε κάνετε κάτι λάθος εσείς! Το διαδίκτυο πράγματι γίνεται όλο και πιο αργό, η φόρτωση και η ταχύτητα έχουν χάσει τη δυναμική που είχαν παλιότερα.Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό και έχουν να κάνουν με τις ολοένα αυξανόμενα απαιτήσεις που φορτώνεται το διαδικτυακο σύστημα:
1. Οι ιστοσελίδες φορτώνουν όλο και περισσότερα βίντεο, εικόνες, υπηρεσίες διαδραστικότητας και plugins, τα οποία “κολλάνε” την ευρυζωνική τεχνολογία και τους αγωγούς ασύρματου φάσματος.
2. Τα ίδια τα sites έχουν βάλει έξτρα εργαλεία μέτρησης και παρακολούθησης των επισκεπτών τους και της κινήσεως τους, με συνέπεια να γίνονται πιο αργά από όλο αυτό το “βάρος”.
3. Όσο τα smartphones και κάθε νέο γκάτζετ κατασκευάζεται για να μπορεί να συνδέεται ο χρήστης στο διαδίκτυο, οι προγραμματιστές έχουν να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες εκδόσεις διαδικτυακών τόπων για να ταιριάξουν μαζί τους. Ορισμένες ιστοσελίδες, για παράδειγμα, έχουν περισσότερα από 50 διαφορετικά μεγέθη εικόνας, ώστε να μπορούν να ειδωθούν από οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό σημαίνει περισσότεροι κώδικες και όγκος εργασίας για μια ιστοσελίδα.
4. Τα sites χρησιμοποιούν ισχυρότερη κρυπτογράφηση πλέον για να είναι πιο ασφαλή. Θωράκιση αυτού του τύπου σημαίνει πρωτόκολλα με περισσότερους κώδικες και δεδομένα που “τραβούν” από τη δύναμη της ιστοσελίδας.
5. Τα προσαρμοσμένα ανά χρήστη θέματα, στοιχείο φόντου το οποίο αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Οι προγραμματιστές, δημιουργούν μοναδικά θέματα για να διαφοροποιηθούν από όλους τους άλλους. Για να καταλάβετε, πριν από τρία χρόνια, το μέγεθος τέτοιων θεμάτων/φόντων ήταν λιγότερο από το 1% του βάρους μιας ιστοσελίδας, ενώ τώρα το ποσοστό τους είναι έως και 5%.
6. Υπάρχουν σαφώς και άλλοι λόγοι που οδηγούν σε πιο αργή εμπειρία περιήγησης, όπως η συμφόρηση του δικτύου, η ισχύ των επεξεργαστών, ο τύπος του browser, ή ο αριθμός των άλλων προγραμμάτων και των καρτελών που έχετε ανοίξει.
Το φοβερό είναι, ότι όλο αυτό τελικά προσθέτει περισσότερο άγχος και ανταγωνισμό στα sites. Γιατί όσο πιο αργά φορτώνει μια ιστοσελίδα, τόσο πιο πιθανό είναι ο επισκέπτης να φύγει για την ιστοσελίδα του ανταγωνιστή!
ΠΗΓΗ: CNN.COM