ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACΕBOOK (Ηλεκτρολογικές Ενημερώσεις) ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ LIKE

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Youtube

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η Olympia Electronics επιμένει να παράγει στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες


Με τεχνολογία της NASA και εξαγωγές σε 72 χώρες η Olympia Electronics των Δημήτρη Λακασά και Νίκου Αρβανιτίδη, επιμένει να παράγει στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες


H Olympia Electronics ιδρύθηκε το 1979 από τους Νικόλαο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Από το 1979 έως σήμερα παραμένει αμιγώς ελληνική επιχείρηση.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.  Αποτελεί την μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και μία από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η Οlympia Electronics στεγάζεται σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Μεθώνη Πιερίας (δίπλα στην Εθνική οδό) συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ. Επίσης διατηρεί υποκατάστημα πωλήσεων στην Αθήνα.

Η Οlympia Electronics διαθέτει εσωτερικό Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με μια ιδιαίτερα δυναμική ομάδα έμπειρων Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, όπου πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου η έρευνα, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ηλεκτρονικών προϊόντων τεχνολογίας αιχμής και υψηλής ποιότητας.
Το ανθρώπινο δυναμικό της Olympia Electronics ανέρχεται στους 174 εργαζόμενους με 10% στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης. Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού οι οποίες βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

·         Ευρωπαϊκή  Ένωση
·         Η.Π.Α.
·         Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη
·         Βαλκάνια
·         Μέση Ανατολή

Το 1981 η Olympia Electronics μπαίνει στην παραγωγική διαδικασία του εφεδρικού φωτισμού
Το 1985 αναπτύσσει παραγωγική μονάδα για τα συστήματα πυρανίχνευσης.
Το 1986 γίνεται η κυρίαρχη εταιρεία στην Ελλάδα στα Ηλεκτρονικά Συστήματα Ασφαλείας.
Το 1989 ξεκινούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες. Μεταξύ 1990 & 1999 η εταιρεία αυξάνει το προϊοντικό της μείγμα σε εννέα κατηγορίες ενώ καταφέρνει να παραμείνει κυρίαρχη στην αγορά.
Μεταξύ 1999 & 2004 της απονέμονται πολλά βραβεία από διάφορα ινστιτούτα για τις επιτυχείς και καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Τον Φεβρουάριο του 2005 της απονέμεται η αναγνώριση από το EFQM (European Foundation for Quality Management).

Η Οlympia Electronics παράγει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:


·          Φωτισμός Ασφαλείας
·         Διευθυνσιοδοτούμενη Πυρανίχνευση
·         Πυρανίχνευση
·         Αντικλεπτικοί Συναγερμοί
·         Εντομοπαγίδες ( HACCP)
·         Ηλεκτρονικά Ballast
·         Θερμοστάτες Χώρου
·         Φωτοσήμανση
·         Ανιχνευτές Κίνησης
·         Σειρήνες
·         Ανίχνευση Αερίων


Η παραγωγική διαδικασία της Olympia Electronics έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ISO 9001:2000 από το έγκριτο Γερμανικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης TUV CERT.
Tα προϊόντα της Olympia Electronics ακολουθούν πιστά όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και έχουν πιστοποιηθεί από το Γερμανικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης TUV PRODUCT SERVICES και από το Βρετανικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης BSI.

Προϊόντα της Οlympia Electronics έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα έργα:


Πιστοποιήσεις

Η OLYMPIA - ELECTRONICS A.E. στοχεύοντας στην ποιότητα, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διάθεση στην αγορά προϊόντων απόλυτα συμβατών με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητος και κατασκευής (ΕΝ).
Για την παραγωγή της η εταιρεία εφαρμόζει προχωρημένα συστήματα “world class manufacturing” όπως lean systems , TPM, 5S κλπ που της προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Προϊόντα της διαθέτουν πιστοποιητικά από διάφορα εργαστήρια όπως LPCB, VdS, TUV, ΕΛΚΕΠΗΥ, EVPU, ANCO, EMV, PHOENIX TEST LAB, LS, MIKES BABT, ή χώρες όπως UAE,GOST, EURO CERT κ.α. καθώς και CEmarking.
H εταιρεία εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης IQMS «oly q» στο οποίο βρίσκονται ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και Υγιεινής και Ασφάλειας προσωπικού κλπ διαχειριστικά συστήμτα .
Η OLYMPIA - ELECTRONICS A.E. έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 140001,και επίσης για δεύτερη φορά το 2011 ( πρώτη το 2005) απέκτησε την Ευρωπαϊκή Διάκριση Επιχειρήσεων στα πλαίσια του EFQM «Levels of Excellence».
Είναι επίσης από το 2011 κάτοχος του bee bronze award του EBEN του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακής Ηθικής.


Λονδίνο. Βράδυ Τρίτης 26 Μαΐου 2015. Σε ένα από τα hall του “London Hilton on Park Lane” η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Ψιλο-αγχωμένοι τύποι με αυστηρό… dress code και κυρίες με τουαλέτες περιφέρονται στην αίθουσα και συμβάλλουν σε έναν ηχητικό βόμβο που κάτι θυμίζει σε… βαβέλ, χωρίς όμως τα προβλήματα της ασυνεννοησίας του Βιβλικού Πύργου.
Οι προσκεκλημένοι, πάνω από 500 τον αριθμό, αν και από 33 διαφορετικές χώρες της γηραιάς ηπείρου, ανταλλάσουν συστάσεις στα αγγλικά, σε μια προσπάθεια να «σπάσει ο πάγος» και να δείχνουν άνετοι. Η αγωνία, ωστόσο, δύσκολα κρύβεται, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, φωλιάζει η κρυφή ελπίδα μιας πιθανής διάκρισης. Πρόκειται, άλλωστε, για τη βραδιά του μεγάλου τελικού. Για το… Champions League της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας.
Το event είναι αφιερωμένο στα European Business Awards, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός RSM, για να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία στις τάξεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Ο διαγωνισμός γίνεται συνολικά σε 10 κατηγορίες, από την περιβαλλοντική ευαισθησία, μέχρι την εξυπηρέτηση των πελατών 

Η συμμετοχή στον τελικό από μόνη της, συνιστά σημαντική εξέλιξη. Το πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο επίτευγμα το μαρτυρά το γεγονός ότι στην πρώτη φάση των ΕΒΑ, δήλωσαν συμμετοχή 24.000! επιχειρήσεις από συνολικά 33 χώρες της Ευρώπης. Ακολούθησε ένα πολύμηνο… ψιλό κοσκίνισμα, με αυστηρές αξιολογήσεις, εκ μέρους του RSM και από τη διαδικασία αυτή προέκυψε η… αφρόκρεμα των πρωταθλητών κάθε χώρας, που διεκδίκησαν την την ύπατη διάκριση.

Στην κατηγορία της καινοτομίας, το βάρος της εκπροσώπησης της Ελλάδας το «σήκωσε» μια δυναμική επιχείρηση από την περιφέρεια, η «Olympia Electronics ΑΕΒΕ», που αθόρυβα αναπτύσσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της κι έχει καταφέρει, κυρίως με αιχμή τις εξελιγμένες τεχνολογίες της, να εξάγει τα προϊόντα της σε συνολικά 72 χώρες του κόσμου, κερδίζοντας, μάλιστα, καινούριες αγορές ακόμη και εν μέσω της κρίσης. Πλέον σχετικά πρόσφατο εξαγωγικό της άνοιγμα αυτό στη Βραζιλία, με την εκτέλεση ενός έργου που τονώνει το prestige της ελληνικής επιχείρησης, δεδομένου ότι είναι για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε στη χώρα του καφέ.

«Το πιο σημαντικό μέσα από τέτοιες διακρίσεις, είναι ότι δικτυώνεσαι και κυρίως αποκτάς οντότητα στον ευρωπαϊκό και στο διεθνή χάρτη των καινοτομικών επιχειρήσεων. Δίνουμε ένα σήμα στον Γερμανό, στο Γάλλο ή στον Ολλανδό πολίτη και επιχειρηματία, ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα μόνο για τουρισμό ή μόνο για εξαγωγές αγροτικών αγαθών, αλλά ότι διαθέτει επίσης και μυαλά, τα οποία παράγουν τεχνολογία αιχμής, σκέφτονται με λογική εξωστρέφειας και έχουν και μεγάλες επιτυχίες» αναφέρει ο κ. Λακασάς.

Μπείτε στο site www.olympia-electronics.gr